DOELSTELLINGEN EN BELEID

De Stichting zet zich in voor het verdedigen en bijstaan van advocaten die in diverse landen over de hele wereld worden bedreigd, aangevallen of vermoord vanwege hun (mensenrechten)werk. Deze activiteiten gaan onverminderd door, na de overdracht van de jaarlijkse organisatie van de Dag van de Bedreigde Advocaat aan een Coalitie van juridische organisaties.

In Nederland wordt de daadwerkelijke Dag van de Bedreigde Advocaat door de Stichting ondersteund met diverse activiteiten om dit evenement kracht bij te zetten.

De Stichting communiceert met collega’s en organisaties en onderhoudt contacten met andere organisaties die namens bedreigde advocaten werken, ze schrijft naar autoriteiten, woont rechtszaken bij en werkt aan petities.

De Stichting ondersteunt collega’s die naar Nederland of Europa zijn gevlucht en brengt hen met elkaar in contact zodat zij elkaar kunnen ondersteunen. Hiertoe worden bezoeken afgelegd en bijeenkomsten georganiseerd of bijgewoond.

De Stichting zorgt ook voor de families van vermoorde advocaten. Er wordt praktische en financiële ondersteuning gegeven aan bijvoorbeeld kinderen, om hun opleiding af te ronden.

Het actuele beleidsplan vindt u hier: